Our Health is Our Treasure (Sağlığımız Hazinemizdir)

Our Health is Our Treasure (Sağlığımız Hazinemizdir)

5-C Polen sınıfı okul öncesi öğretmenimiz Huri KARA ŞEKER'in uyguladığı projede Türkiye ve Yunanistan kurucu ortak,Litvanya ve Romanya üye olmak üzere toplam 18 katılımcı yer almaktadır.

Projenin Amaçları;   7 Nisan 1948’de dünyanın dört bir yanından pek çok ülke sağlık çalışmalarını destekleyerek sağlık ve refahı yüksek bir dünya inşa etmek amacıyla Dünya Sağlık Örgütü’nü (DSÖ) kurdu. DSÖ’nün kuruluş günü olan 7 Nisan, her yıl fiziksel, ruhsal ve duygusal sağlığa dikkat çekmek için “Dünya Sağlık Günü” olarak kutlanıyor. Dünya Sağlık Teşkilatı'nın Anayasasında yer alan temel amacı "Tüm insanların mümkün olan en yüksek sağlık düzeyine ulaşmaları" olup, Teşkilat bu amacı gerçekleştirmek üzere uluslararası sağlık çalışmalarının yönetimi ve eşgüdümünü sağlamaktadır. Dünya Sağlık Günü'nün 75. yıl teması ''HERKES İÇİN SAĞLIK''tır.  Birleşmiş Milletler, sağlıklı ve kaliteli yaşamı her yaşta güvence altına almak için sürdürülebilir yönetimini geliştirmek amacıyla dokuz adet alt amaç belirlemiştir.

 Teknolojinin hayatın tüm alanlarını kuşatmasıyla birlikte modern insanın yaşam tarzında ciddi değişiklikler meydana gelmiştir. Bu değişikliklerden birisi de insanların geçmişe oranla daha az hareket ediyor olmalarıdır. Ayrıca yeni yaşam tarzı içinde beslenme alışkanlıkları-su içme miktarının azaldığı söylenebilir. Kişilerin hareketsiz yaşam tarzlarının ve su içme miktarlarındaki azalmanın birçok hastalığa zemin hazırladığı söylenebilir. Buradan hareketle kişisel sağlık sorumluluğu konusu olarak bireylerin hareketsiz ve susuz yaşamalarının önüne geçebilmek adına çeşitli uygulamalar düşünülebilmektedir.

 Bu programda çocuklarda sağlıklı yaşam farkındalığı oluşturmayı bedenimize ve ruhumuza iyi gelen, fayda sağlayan alışkanlıklara sahip olmayı amaçlıyoruz.

Projenin hedefleri; 

Bedene, ruha ve mental sağlığa iyi gelen ve çocuğu mutlu hissettiren yaşam tarzı oluşturmak

 Düzenli olarak egzersiz yapmaya özen gösteren çocuklar yetiştirmek

Vücudun ihtiyaç duyduğu gerekli besin ögelerinin yeterli miktarda alınmasına dikkat eden çocuklar yetiştirmek

Vücudunun dinlenmesi ve yenilenmesi için uykunun önemini fark eden çocuklar yetiştirmek

Kişisel temizliğine öz bakımına önem veren çocuklar yetiştirmek

Dijital iş birliği, dijital yaratıcılık, dijital eleştirel düşünme, dijital teknolojinin birleşik becerileri, iletişim ve iş birliğini sanat ve yaratıcılık yoluyla üretken öğrenme

Web 2.0 araçlarını kullanmayı öğrenen çocuklar yetiştirmek

Sosyal Yaşam Becerilerine sahip olan çocuklar yetiştirmek (Öz Bakım, Sosyal Beceriler, Empati ve Duyarlılık, Vatandaşlık, Uyumluluk, Dayanıklılık, Sorumluluk)

Stratejik Düşünme (Örgütsel Düşünme, Örnek Olay İncelemesi ve Problem Çözme) Yanal Düşünme (Yaratıcı, Üretken, Bütünsel Düşünme), Yapılandırmalar, Oyunlar, Uygulamalar) Düşünme rutinleri ve yansıtma ve yapılar, oyunlar, uygulamalar yapabilen çocuklar yetiştirmek

13.03.2024 55

13-03-2024