''MATH GAMES-KIDS''  e- TWINNING PROJESİ

''MATH GAMES-KIDS'' e- TWINNING PROJESİ

MATH GAMES-KIDS PROJECT

Okul Öncesi Eğitim öğretmenlerimiz Semra ÖZELÇİ,Ebru BAŞER ve Müdür Yardımcımız Hanife KUTLAR'ın uyguladığı projenin Türkiye’den 10, Polonya’ dan 2 olmak üzere 12 ortağı yer alıyor.  Projenin Türk Ortakları Zonguldak,İstanbul,Düzce şehirlerinden katılmaktadırlar.Yabancı Ortakları ise Polonya'dan projeye  dahil olmuşlardır.

Projenin Konusu; Matematik etkinliklerini disiplinlerarası yaklaşım ve oyun temelli eğitimle gerçekleştirmektir.

Projenin Temel Amacı; Okulöncesi yaş grubunda öğrencilerin matematik etkinliklerine olumlu tutum ve davranış geliştirmelerini sağlamaktır.

Bu proje ile İşbirliği içerisinde öğrencilerimize analitik düşünme,problem çözme ve  oyunlarla çocuklara matematik kavramlarını eğlenceli bir şekilde öğretebilmeyi ve onları  geleceğe hazırlamak için imkan ve ortamlar oluşturmayı amaçladığımız bu projede beklenen hedeflerimize ulaşmak istiyoruz. Bunların yanısıra;

•  Okul öncesi dönemde çocukların disiplinlerarası yaklaşımla, eğlenerek matematik kavramlarını öğrenebilmek,
  •  Matematik etkinliklerine yönelik olumlu tutum geliştirmek,
  •  Etkileşimli öğrenmeyi sağlamak,
  •  Öğrencilerin grupla işbirliği içinde çalışmalarını sağlamak,
  •  Aynı, benzer ve farklı sözcükleri anlayabilmeleri ve ayırt edebilmelerini sağlamak,
  •  Problem çözme süreçlerini öğrenme ve özgün problem çözme yöntemlerini uygulayabilmelerini sağlamayı hedeflemekteyiz.

01.05.2023 175